Författarbesök

”Vi är alla mycket nöjda med Helenas besök och tacksamma att hon kom till oss.”
(Anneli Roger, förstelärare Berghultskolan, Floda)

”Jag tyckte Mackanböckerna var jättebra, De handlar om bra saker.”
”Mackanböckerna är spännande och roliga.
”Det bästa med Mackanboken var att det var fotboll i den.”
”Det var väldigt roligt att få fråga frågor och veta mer om författare”
(kommentarer från elever)


Jag gör gärna författarbesök på skolor och bibliotek. Innehållet i ett besök kan variera men jag börjar alltid med en stunds författarprat. Eleverna får ställa frågor och jag berättar om skrivandet, böckerna och annat de vill veta. Eftersom böckerna ligger nära barnens vardag brukar samtalet lätt komma igång. Därefter kan innehållet se olika ut, men t ex kan jag gå igenom hur man skapar en karaktär eller ha kärlekstema. Jag brukar läsa ur någon av böckerna och oftast hinner vi med en skrivövning.

En bra förberedelse är om eleverna har läst Mackan-böckerna samt tänkt ut frågor. Lagom tid för ett besök brukar vara mellan 50 minuter och 1,5 timma. Jag anpassar innehåll och tid efter önskemål.

Vid mer tid kan jag också erbjuda skrivarverkstad. Tillsammans skapar vi grunden för en berättelse, som kan fungera som inspiration och som eleverna kan jobba vidare med efteråt. Det finns också möjlighet att inleda ett längre skrivprojekt. Genom stegvisa övningar och exempel visar jag hur man kan tänka och jobba med sin text.

Kontakta mig gärna på: info[at]helenalund-isaksson.se (ersätt [at] med @ i e-postadressen).

Bokningar görs genom Författarcentrum Väst.

Arvode enligt Författarcentrums arvodeslista.