Sagt om böckerna

Om M som i Mackan:
[…] barnen fnissade eller skrattade sig igenom den här. Jösses! De fullkomlig älskade den och dagarna efter drog de små anekdoter eller citat från boken och skrattade. Snacka om fullträff. Persongalleriet är härligt! Många olika barn och det gör att det blir dynamik. Sen smälter jag såklart när det handlar lite om kärlek. Gillar det så mycket när det skrivs ur olika perspektiv och på ett så fint sätt.
http://josjos.se/blog/tag/helena-lund-isaksson/

Om Mackan vågar:
Älskar när böckerna handlar om barnens vardag. De små sakerna som kan vara så stora för barn.
http://josjos.se/blog/tag/helena-lund-isaksson/

Om Mackan äger:
[…] En liten pärla med humor och värme, för fotbollsälskande tjejer och killar. En uppföljare är på gång och där gissar jag att fina Magda kommer att finnas med lite mer. De svartvita illustrationerna som på ett fint sätt illustrerar Mackans alla känslolägen har Maria Källström gjort.
http://gemigboken.blogspot.se/search?updated-max=2012-11-26T16:49:00%2B01:00&max-results=10&start=90&by-date=false

Om Mackan och silver-Zlatan:
Jag gillade den här boken. Den handlar mycket om fotboll och det är spännande att se hur det går i matchen mot Köttkulla. Och så undrar man ju också vem som kan ha tagit halsbandet?
http://gemigboken.blogspot.se/search?updated-max=2016-01-13T15:41:00%2B01:00&max-results=10&start=20&by-date=false

Det är precis sånt här som killarna tycker är spännande att läsa om och som de behöver läsa om. För vad gör man om en kille är dum? Hur får man honom att sluta? Hur ska man våga säga till? Vad kan hända om man säger till? Ett sånt viktigt ämne att få läsa om och prata om. […] http://boktokig.blogspot.se/2013/03/mackan-vagar-av-helena-lund-isaksson.html

Jag älskar böckerna om Mackan! Suveränt roligt, tänkvärt och trots det sparsmakade formatet finns det mycket att fundera på. I den här boken säger Mackan ifrån när tuffa Ante trakasserar den nya killen i klubben, norske Pål. Mackan är en ljuvlig bekantskap och jag hoppas att det kommer många böcker om honom och att alla håller samma klass som de två första.
http://www.boktipset.se/bok/mackan-2–mackan-vagar

[…] Mackan äger har en ton av vardaglighet över sig. Helena Lund-Isaksson skriver enkelt och rakt på sak, om olyckan, om finter och passningar, om myskvällen i vardagsrumssoffan. Boken förankrar Zlatandrömmen med helt vardagliga detaljer, till vilka inköpslistor och pappasaknad hör. Maria Källströms realistiska illustrationer i svartvitt är lika enkla, fångar samma stämningar, med stänk av humor, till en fungerande, lågmäld helhet.
Staffan Engstrand, Bibliotekstjänst (April 2013)