Sagt om böckerna

”Boken passar de allra flesta barn och handlar om så mycket mer än bara fotboll. Det finns många teman att ha fina diskussioner utifrån så som:

  • Att olika familjer har olika ekonomiska förutsättningar och vad det innebär.
  • Hur känns det om ens föräldrar separerar och hur är det att få två hem ?
  • Hur kan man göra för att berätta något jobbigt för en kompis eller en förälder?
  • Hur är man en schysst kompis som vågar stå upp för sig själv och andra?”

livetsbokhylla Instagram – om Meja och fotbollstjuvarna

”Äntligen en både välskriven och spännande deckare för barn! […] Språket är fängslande och levande vilket gör mig glad då jag läst rätt många barndeckare som känns hafsigt skrivna. En perfekt bok att högläsa eller för barn i låg- och mellanstadiet att läsa sjäva …”

livetsbokhylla Instagram – om Döden på Kråkudden

Om Meja och de magiska fotbollsskorna:
[…] En mycket läsvärd bok om kärlek, vänskap och fotboll […] Annika Övermyr, BTJ-häftet nr 10, 2019

[…] En bok om fotboll, vänskap och hur otroligt jobbigt och ledsamt det kan vara när föräldrar skiljer sig och inte håller sams utan bråkar om mammavecka och pappavecka som om barnet är en ägodel. Jag hoppas att Meja och även Bruno kan bli röster som många vuxna kan ta till sig av och jag tror att många barn kommer känna igen sig. Att få läsa om andra med liknande upplevelser kan göra att man känner sig mindre ensam. Samtidigt en rolig bok med mycket värme! […]

@barnbokstips 20 mars 2019

[…] Jag tycker detta är fantastiskt bra att skriva in i en bok även för åldrarna 6-9 år. För även om man inte vill det, så är det faktiskt ett faktum för väldigt många barn. Att ha en förälder som rent ut sagt skiter i en och blir otrevliga när de ”tvingas” ta hand om sitt barn. Det är smärtsamt, men det är också smärtsamt att känna sig helt ensam i det. Modigt och bra av författaren att våga skriva in dessa detaljer i boken. […]

Barnboksfamiljen 26 mars 2019

Om M som i Mackan:
[…] barnen fnissade eller skrattade sig igenom den här. Jösses! De fullkomlig älskade den och dagarna efter drog de små anekdoter eller citat från boken och skrattade. Snacka om fullträff. Persongalleriet är härligt! Många olika barn och det gör att det blir dynamik. Sen smälter jag såklart när det handlar lite om kärlek. Gillar det så mycket när det skrivs ur olika perspektiv och på ett så fint sätt.
http://josjos.se/blog/tag/helena-lund-isaksson/

Om Mackan vågar:
Älskar när böckerna handlar om barnens vardag. De små sakerna som kan vara så stora för barn.
http://josjos.se/blog/tag/helena-lund-isaksson/

Om Mackan äger:
[…] En liten pärla med humor och värme, för fotbollsälskande tjejer och killar. En uppföljare är på gång och där gissar jag att fina Magda kommer att finnas med lite mer. De svartvita illustrationerna som på ett fint sätt illustrerar Mackans alla känslolägen har Maria Källström gjort.
http://gemigboken.blogspot.se/search?updated-max=2012-11-26T16:49:00%2B01:00&max-results=10&start=90&by-date=false

Om Mackan och silver-Zlatan:
Jag gillade den här boken. Den handlar mycket om fotboll och det är spännande att se hur det går i matchen mot Köttkulla. Och så undrar man ju också vem som kan ha tagit halsbandet?
http://gemigboken.blogspot.se/search?updated-max=2016-01-13T15:41:00%2B01:00&max-results=10&start=20&by-date=false

Det är precis sånt här som killarna tycker är spännande att läsa om och som de behöver läsa om. För vad gör man om en kille är dum? Hur får man honom att sluta? Hur ska man våga säga till? Vad kan hända om man säger till? Ett sånt viktigt ämne att få läsa om och prata om. […] http://boktokig.blogspot.se/2013/03/mackan-vagar-av-helena-lund-isaksson.html

Jag älskar böckerna om Mackan! Suveränt roligt, tänkvärt och trots det sparsmakade formatet finns det mycket att fundera på. I den här boken säger Mackan ifrån när tuffa Ante trakasserar den nya killen i klubben, norske Pål. Mackan är en ljuvlig bekantskap och jag hoppas att det kommer många böcker om honom och att alla håller samma klass som de två första.
http://www.boktipset.se/bok/mackan-2–mackan-vagar

[…] Mackan äger har en ton av vardaglighet över sig. Helena Lund-Isaksson skriver enkelt och rakt på sak, om olyckan, om finter och passningar, om myskvällen i vardagsrumssoffan. Boken förankrar Zlatandrömmen med helt vardagliga detaljer, till vilka inköpslistor och pappasaknad hör. Maria Källströms realistiska illustrationer i svartvitt är lika enkla, fångar samma stämningar, med stänk av humor, till en fungerande, lågmäld helhet.
Staffan Engstrand, Bibliotekstjänst (April 2013)